TVAROHOVÝ MAZANEC S RUMEM
Ingredience:
-500g hladké (špaldové) mouky
-1 kypřící prášek (s vinným kamenem)
-100g třtinového cukru
-150g másla
-2 lžičky vanilkového extraktu nebo sáček vanilkového cukru
-250g tvarohu ve vaničce (od Madety)
-2 vejce + 1 má potření
-1,5dl rumu
-kůra z 1 citronu
-špetka soli
+ rozinky (lepší jsou několik hodin předem namočené v rumu) + plátky mandlí
Postup:
1)Troubu předehřejeme na 180 stupňů
2)Změklé máslo utřeme s cukrem
3)Přišleháme vejce, poté vanilkový extrakt, tvaroh a rum
4)Vařečkou zapracujeme sypké ingredience a rozinky
5)Mazanec dáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a vložíme do trouby. Teplotu snížíme na 170 stupňů. Cca po 30 minutách bude povrch mazance hotový, proto ho přikryjeme alobalem. Necháme dopéci ještě 20 minut