RAKYTNÍKOVÝ CHEESECAKE SE SKOŘICOVOU SMETANOU

Na korpus:
-120g hladké (špaldové) mouky -100g studeného másla -20g moučkového cukru -špetka soli
Náplň:
-380g rakytníku
-500g krémového sýru
-150g třtinového cukru
-4 velká vejce
Skořicová smetana:
-180g zakysané smetany (min. 15% tuku)
-skořice a moučkový cukr
Postup:
1)Pečící formu o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem (dno i boky).
2)Všechny ingredience na korpus smícháme a uhněteme těsto (pracujeme rychle, aby se máslo nerozpustilo).
3)Těsto rovnoměrně upěchujeme do připravené formy a propícháme vidličkou (aby se při pečení nevyboulilo). Necháme chvíli odpočinout.
4)Troubu předehřejeme na 160 stupňů.
5)Rakytník rozmixujeme a šťávu prolisujeme přes sítko.
6)V míse ušleháme vejce s krémovým sýrem do hladké směsi, přidáme třtinový cukr a rakytníkovou šťávu.
7)Korpus dáme do vyhřáté trouby předpéci na 10 minut.
8)Na předpečený korpus nalijeme rakytníkovou směs a dáme do trouby. Pod mřížku, na které leží cheesecake umístíme plech s horkou vodou, aby se pekl v páře.
9)Pečeme cca 1 hodinu 10 minut na 160 stupňů.
10)Po uplynulé době pečení troubu vypneme a pootevřeme dvířka (mezera 10 cm), aby cheesecake pomalu chladnul.
11)Po půl hodině cheesecake vyndáme, potřeme zakysanou smetanou a zaprášíme skořicí a moučkovým cukrem.
12)Cheesecake necháme zchladnout na pokojovou teplotu a až poté ho dáme do lednice.
13)V lednici necháme cheesecake přes noc uležet.