OPILÝ IZIDOR

Korpus

4 vejce
špetka soli
150 g cukru krupice
150 g změklého másla
80 g hladké (špaldové) mouky
¼ prášku do pečiva
120 g mletých vlašských ořechů

+ tuk a strouhaný kokos nebo krupičku na vysypání plechu

Ušleháme bílky se špetkou soli. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a poté zašleháme změklé máslo a mleté ořechy. Mouku smícháme s práškem do pečiva, postupně ručně, střídavě vmícháme část mouky s práškem, bílky, zbylou část mouky a nakonec opět opatrně bílky. Vznikne hutnější těsto, které rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 15 minut na 200 °C, poté necháme vychladnout.

Ořechová náplň

250 g na jemno mletých vlašských ořechů
200 g cukru moučka
150 ml rumu

Smícháme ingredience na ořechovou náplň a rozetřeme na vychladlý korpus. Dáme ztuhnout do lednice.

Krém

250 g změklého másla
120 g cukru moučka
2 vejce
2 polévkové lžíce kakaa

Máslo utřeme s cukrem, přidáme postupně 2 vejce, potom kakao a ušleháme v krém. Rozetřeme na ztuhlou ořechovou náplň a necháme znovu ztuhnout.

Poleva

100 g tmavé čokolády
70 g másla

Nad parou rozpustíme čokoládu a máslo. Ztuhlý Izidor polijeme polevou, rozetřeme, necháme trochu zatuhnout. Řezy necháme uležet. 

Klára Maříková - La Vie est J Í D L O
Všechna práva vyhrazena 2020
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky