MOUSSE AU CHOCOLAT

NEPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT

Na korpus:
-100g másla                                                                                   -2 lžičky medu
-100g na mouku namletých ovesných vloček
-40g kokosové mouky                                                            -20g mandlové mouky
-10g kakaa


1)Všechny ingredience spojte do těsta (máslo musí být "povolené")
2)Ráfek dortové formy o průměru cca 23cm umístěte na servírovací talíř a těsto do něj rovnoměrně rozprostřete
3)Dejte do lednice 


1. vrstva krému:
-450g čerstvého krémového sýru
-200g čokolády


1)Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě
2)Vyšlehejte do hladka s krémovým sýrem
3)Naneste na korpus a vraťte zpátky do lednice 


2. vrstva - čokoládová pěna
-300g smetany ke šlehání (já jsem použila Kunín 375g, zbylých 75g budete potřebovat na ganage (čoko poleva)
-10g kakaa
-2 lžíce Granka Exclusive


1)Smetanu vyšlehejte do tuha
2)Přimíchejte kakao a Granko
3)Čokoládovou pěnu rozprostřete na 1. vrstvě krému a vráťte do lednice 


Ganage (čoko poleva):
-100g čokolády
-75g smetany ke šlehání                                                          -25g čokoládového likéru (pokud ho nemáte, můžete ho nahradit vaječným likérem nebo smetanou)


1)Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě
2)Do hladka přimíchejte smetanu a likér
3)Rovnoměrně rozetřete po povrchu dortu
4)Dort dejte zpátky do lednice a nechte přes noc uležet a vychladit
5)Před podáváním objeďte nožem vnitřní stranu ráfku a teprve poté ráfek povolte a sejměte z dortu
6)Ozdobte čím chcete nebo nezdobte a rovnou se do něj pusťte

Klára Maříková - La Vie est J Í D L O
Všechna práva vyhrazena 2020
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky