MEDOVÉ ŘEZY

Korpus:
-4 lžíce medu
-100 g změklého másla
-140 g třtinového cukru
-2 vejce
-500 g hladké (špaldové) mouky
-1 lžička jedlé sody
-špetka soli


1)Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
2)V ohnivzdorné míse smícháme máslo, med, cukr a špetku soli a zahříváme nad párou cca 3 minuty, dokud se vše nerozpustí.
3)Sundáme z plotny, vyšleháme s vejci a zamícháme vrchovatou lžičku sody.
4)Připravíme si dva pečící papíry o rozměrech 30 x 40 cm, těsto na ně rozdělíme a rovnoměrně rozválíme válečkem (doporučuju přes silnou plastovou folii).
5)Rozválené těsto na pečícím papíře přetáhneme na plech a pečeme 7 minut na 180 stupňů.
6)Po vyndání z trouby korpusy rozpůlíme dokud je měkké (pak se lámou).


Krém:
-500 ml mléka
-2 vanilkové pudinkové prášky nebo 100g hladké (špaldové) mouky
-200 g třtinového cukru (50g do mléka, 150g s máslem)
-2 lžíce rumu
-250g změklého másla


1)Polovinu množství mléka rozmícháme s pudinkovými prášky nebo s moukou.
2)V kastrolu přivedeme druhou část mléka s 50 g cukru k varu, poté za stálého míchání přilejeme první směs.
3)Vaříme do zhoustnutí, poté odstavíme z plotny, přimícháme 2 lžíce rumu a necháme úplně vychladnout.
4)Měkké máslo vyšleháme se 150 g cukru a až poté přišleháme vychladlý krém. 

+ 100 g domácích švestkových povidel nebo jiného džemu


Čokoládová poleva:
-100 g kvalitní čokolády
-80g másla


Dohotovení:
Na první medový plát rovnoměrně naneseme polovinu krému, přiklopíme druhým, rozetřeme povidla, 3. plát, druhá polovina krému, 4. plát, čokoládová poleva. Medové řezy necháme uležet do druhého dne, aby medové pláty změkly.

Klára Maříková - La Vie est J Í D L O
Všechna práva vyhrazena 2020
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky