KOKOSOVÉ ŘEZY S RAKYTNÍKOVO- ROZMARÝNOVÝM KRÉMEM
Na těsto:
-6 bílků -6 žloutků
-190g třtinového cukru
-10g vanilkového cukru
-65g oleje
-100g kokosové mouky
-50g mletého kokosu
-50g hladké mouky
-100ml vody
-špetka soli
Postup:
1)Troubu předehřejeme na 170 stupňů
2)Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha
3)Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem do pěny
4)Obě směsi lehce spojíme stěrkou
5)Jemně přimícháme kokosovou mouku, strouhaný kokos, hladkou mouku a vodu
6)Připravíme si 3 obdélníky pečícího papíru, cukrářskou kartou na každém rozetřeme těsto do tvaru obdélníku o rozměrech cca 18x30 cm (tloušťka 1/2 cm)
7)Pečeme cca 10 minut na 170 stupňů
Na krém:
-1 miska (o objemu cca 3 dl) rakytníku
-250g mascarpone -250g (polo)tučného tvarohu (od Madety)
-3-4 lžíce moučkového cukru
-2 snítky rozmarýnu
-1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu
Postup:
1)Rakytník prolisujeme přes cedník 2)Rakytníkovou šťávu povaříme s nasekaným rakytníkem, cukrem a škrobem do zhoustnutí, odstavíme z plotny a necháme vychladnout 3)Poté smícháme s tvarohem a mascarpone 4)Kokosové pláty těsta krémem promažeme a vršek posypeme kokosem