KOKOSOVÉ ŘEZY S RAKYTNÍKOVO-   ROZMARÝNOVÝM KRÉMEM

Na těsto:
-6 bílků                                                                                         -6 žloutků
-190g třtinového cukru
-10g vanilkového cukru
-65g oleje
-100g kokosové mouky
-50g mletého kokosu
-50g hladké mouky
-100ml vody
-špetka soli

Postup:
1)Troubu předehřejeme na 170 stupňů
2)Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha
3)Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem do pěny
4)Obě směsi lehce spojíme stěrkou
5)Jemně přimícháme kokosovou mouku, strouhaný kokos, hladkou mouku a vodu
6)Připravíme si 3 obdélníky pečícího papíru, cukrářskou kartou na každém rozetřeme těsto do tvaru obdélníku o rozměrech cca 18x30 cm (tloušťka 1/2 cm)
7)Pečeme cca 10 minut na 170 stupňů

Na krém:
-1 miska (o objemu cca 3 dl) rakytníku
-250g mascarpone                                                                     -250g (polo)tučného tvarohu (od Madety)
-3-4 lžíce moučkového cukru
-2 snítky rozmarýnu
-1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu

Postup:
1)Rakytník prolisujeme přes cedník                               2)Rakytníkovou šťávu povaříme s nasekaným rakytníkem, cukrem a škrobem do zhoustnutí, odstavíme z plotny a necháme vychladnout                                                         3)Poté smícháme s tvarohem a mascarpone                       4)Kokosové pláty těsta krémem promažeme a vršek posypeme kokosem

Klára Maříková - La Vie est J Í D L O
Všechna práva vyhrazena 2020
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky