CUKETOVÝ DORT S KOKOSEM A VLAŠSKÝMI OŘECHY S CITRÓNOVÝM KRÉMEM A ČOKOLÁDOVOU GANAGE

Na korpus:
-1/2 hrnku namletých vlašských ořechů
-1/2 hr. kokosové mouky
-1/2 hr. celozrnné špaldové mouky
-1/2 hr. třtinového cukru
-1 lžička skořice                                                                             -1 lžička holandského kakaa
-1/2 lžičky soli
-1 lžička jedlé sody
-1 kypřící prášek do perníku
-1/2 hrnku oleje
-1 hr. nastrouhané cukety
-2 vejce
-2 lžíce jogurtu


1)Troubu předehřejeme na 170 stupňů
2)V míse smícháme všechny suché ingredience
3)Ručním šlehačem přimícháme ostatní suroviny
4)Vlijeme do formy vyložené pečícím papírem (forma o průměru 20cm)
5)Pečeme na 170 stupňů 40-50 minut (vyzkoušíme špejlí)
6)Necháme vychladnout
7)Korpus dvakrát prokrojíme (dostaneme 3 pláty)


Krém:
-500g mascarpone                                                                 -250g polotučného tvarohu (od Madety)
-50g třtinového cukru
-1 sáček třin. cukru s citrónovou kůrou (15g)

1)Všechny ingredience vyšleháme do hladkého krému
2)Nanášíme na jednotlivé pláty korpusu, část krému si necháme na potření celého dortu a malou část krému na ozdobení

Čokoládová ganage:
-100g vysokoprocentní čokolády
-100g smetany ke šlehání 


1)Smetanu v malém kastrůlku přivedeme k varu, odstavíme z plotny
2)Metličkou do hladka vmícháme nalámanou čokoládu
3)Necháme mírně zchladnout, poté nanášíme na dort (pokud chceme stékaný dort, dáme cca polovinu ganage do zdobičky s úzkým otvorem a od horního kraje dortu necháme čokoládu stékat, dortem postupně otáčíme)
4)Nakonec dort dozdobíme krémem a pocitrónovanými trojúhelníčky cukety

Klára Maříková - La Vie est J Í D L O
Všechna práva vyhrazena 2020
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky