ČOKOLÁDOVÝ DORT Z ČERVENÉ ŘEPY

Na korpus:
-5 vajec
-200g třtinového cukru
-200g červené řepy (1 střední)
-30g holandského kakaa
-170g hladké mouky
-70g oleje
-1 lžička jedlé sody
-špetka soli

1)Troubu zapneme na 160 stupňů a formu o průměru 24 cm vymažeme
2)Vejce vyšleháme s cukrem a špetkou soli do pěny
3)Přimícháme na menší otáčky mouku, jedlou sodu a olej
4)Červenou řepu oloupeme a rozmixujeme v mixéru, vmícháme do těsta
5)Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme 35 minut na 160 stupňů (aby těsto vyběhlo rovnoměrně, obtočíme formu mokrým pruhem látky)

Na krém (dovnitř dortu):
-200g upečené červené řepy
-750g tučného tvarohu (od Madety)
-250g mascarpone                                                                         -4 vrchovaté lžičky moučkového cukru
-1 sáček třtinového cukru s citrónovou příchutí                       -špetka soli

1)Upečenou červenou řepu oloupeme a rozmixujeme
2)Vyšleháme s ostatními surovinami do hladkého krému
3)Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme (na 3 pláty), naplníme krémem, trochu krému si necháme na potření celého dortu; dáme do chladu

Krém na ozdobení:
-250g mascarpone                                                                  -200g smetany ke šlehání (33% a výš)
-4 vrchovaté lžičky moučkového cukru
-200g pečené červené řepy (rozmixované)
-špetka soli

1)Smetanu vyšleháme se špetkou soli do tuha
2)Smícháme s ostatními ingrediencemi kromě rozmixované červené řepy
3)Pyré z červené řepy do krému přidáváme postupně (za průběžného zdobení), abychom měli na dortu 4 odstíny; zdobičkou tvoříme od spodu dortu světle růžové růžičky až nahoru po nejtmavší
4)Prostředek dortu ozdobíme srolovanými tenkými plátky pečené řepy (ze zbytků)

Klára Maříková - La Vie est J Í D L O
Všechna práva vyhrazena 2020
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky