ČOKOLÁDOVÝ DORT S MALINOVOU PĚNOU A TŘEŠŇOVÝM ŽELÉ
•Na 2 plátky korpusu:
- 3 bílky
- 3 žloutky
- 50g třtinového cukru
- 30g hladké špaldové mouky
- 20g holandského kakaa
- 12g oleje
- špetka soli
•Na malinovou pěnu:
- 2 kelímky smetany ke šlehání
- maliny + sladidlo podle chuti
•Na třešňové pyré:
- rozmixované třešně
- želatina / pudikový prášek
Postup:
1) Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh
2) Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny
3) Přidáme kakao, mouku, poté olej a nakonec vmícháme sníh
4) 2 rovné plechy vyložíme pečícím papírem, těsto rozdělíme na 2 části a nalijeme je rovnoměrně na plechy do tvaru kruhu o průměru cca 24 cm (doporučuji si kruhy nejprve na papíry předkreslit). Pokud ale máte kulatou formu (max. průměr 24cm), použijte ji (vyložte také peč. papírem). Budete ale muset péci oba pláty zvlášť.
5) Pečeme cca 15 minut na 150 stupňů
6) Náplň: smetanu ke šlehání vyšleháme do tuha, přišleháme maliny (jen krátce, aby se šlehačka nezdrcla) a dosladíme podle chuti.
7) Třešňové pyré: třešně rozmixujeme a povaříme s pudinkovým práškem.