ČOKOLÁDOVÝ DORT S VŮNÍ RUMU A KOKOKOULEMI
Na korpus:
-6 bílků
-6 žloutků
-200g třtinového cukru
-65g oleje
-60g holandského kakaa
-140g hladké mouky
Postup:
1)Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha
2)Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem
3)Obě směsi lehce spojíme stěrkou
4)Jemně přimícháme kakao a mouku
5)Dortovou formu o průměru max. 24 cm vymažeme a naplníme těstem (doporučuju formu obalit mokrým kusem látky, aby těsto vyběhlo rovnoměrně)
6)Dáme péci na 20 - 25 minut do trouby vyhřáté na 160 stupňů
7)Necháme vychladnout
Na krém:
-300g smetany ke šlehání
-250g tučného tvarohu (od Madety)
-250g mascarpone -30g holandského kakaa
-150g moučkového cukru
Postup:
1)Smetanu ke šlehání vyšleháme do tuha se špetkou soli
2)Smícháme s mascarpone, tvarohem, cukrem a kakaem
3)Dáme vychladit do lednice
Čokoládová poleva:
-200g smetany ke šlehání -200g čokolády
1)Smetanu zahřejeme a rozpustíme v ní čokoládu, metličkou vymícháme do hladka
Kokokoule:
-150g mascarpone -2 lžíce kokosu
-1 lžíce másla
-2 lžíce mandlové mouky
-3 lžíce medu
+ rozpuštěnou čokoládu a strouhaný kokos na obalení
Dohotovení:
1)Korpus dvakrát prokrojíme, každý plát pokapeme rumem a promažeme
2)Celý dort pomažeme a necháme si trochu krému na později (dáme si ho zatím do lednice)
3)Dáme ho na kovovou mřížku a postavíme na velký talíř
4)Celý dort zalijeme čokoládovou polevou (čokoládu necháme stéci na talíř) a dáme do lednice
5)Teď si vyrobíme kuličky (rozpustíme čokoládu, všechny ingredience smícháme, vytvarujeme kuličky a obalíme v čokoládě a kokosu)
6)Zatuhlý dort přendáme na servírovací talíř, zbylý krém smícháme s čokoládou, která nám stekla na talíř, dáme do zdobícího sáčku a dort ozdobíme