BANÁNOVÝ DORT SE ŠLEHAČKOU A    ČOKOLÁDOU

Na korpus:

-300g celozrnné špaldové mouky (můžete použít i polohrubou pšeničnou)
-100g třtinového cukru
-150g másla
-2vejce
-4-6 zralých banánů
-1 prášek do perníku
-1 lžička jedlé sody
-1dl vody
-150g nasekaných vlašských ořechů


Na krém:
-400g smetany ke šlehání
-250g mascarpone
-sladidlo podle chuti


Na čokoládovou polevu:
-80g čokolády
-2 lžičky kokosového oleje (poleva bude lesklá; můžete ale použít i vodu/mléko/smetanu)


Postup:
1)Skoro rozpuštěné máslo vyšleháme s cukrem.
2)Přišleháme vejce a rozmixované banány (mohou ale být i nakrájené na malé kousky nebo kolečka).
3)Přidáme všechny suché ingredience.
4)Nakonec vmícháme nasekané ořechy a doředíme těsto 1dl vody.
5)Dáme těsto do dortové (vymazané) formy a pečeme: 45 minut na 160 stupňů (upečený dort po vychladnutí prokrojíme na 3 díly a plníme krémem)
6)Na krém ušleháme smetanu je šlehání, poté přimícháme mascarpone a dosladíme podle chuti.
7)Čokoládu s kokosovým olejem rozpustíme ve vodní lázni. Necháme mírně vychladnout a použijeme jako polevu na dort

Klára Maříková - La Vie est J Í D L O
Všechna práva vyhrazena 2020
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky